Beruházások

80 férőhelyes bölcsőde építése Csornán

Projekt megnevezése:

80 férőhelyes bölcsőde építése Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00027

 

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

243 530 000 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. május 31.

 

Projekt bemutatása

Csorna Város Önkormányzata 243,5 millió forint Európai Uniós támogatást nyert egy 80fős új bölcsőde építésére. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

 

Csornán a Városi Bölcsőde a jelenlegi formájában már sem műszaki, sem szakmai szempontból nem elégíti ki a mai kor követelményeit. Mivel az intézmény más rendeltetési egységekkel együtt, lakóházak és közterületek közé beszorítva helyezkedik, el, sem a megfelelő megközelíthetőség, sem a jogszabályok által előírt helyiségek sem pedig a megfelelő tér nem állnak rendelkezésre. A szükséges gyermeklétszám sem helyezhető el a jelenlegi létesítményben.

Csorna Város Önkormányzata a nem megfelelő állapotok javítása érdekében a 243,5 millió forintos Európai Uniós támogatásnak köszönhetően új és megfelelő területen, a Vilmos-park területén lévő önkormányzati területen egy új bölcsődét tervez felépíteni. Ez a hely a városközponttól egy kicsit távolabb esik, zöldövezetben lesz, egy park közelében, így a gyermekek egy tisztább levegőjű környezetben tölthetik napjaikat. Nyárfák, fűzfák alkotják a közelben lévő parkot. A szülők részére autóval is könnyen megközelíthető helyen lesz. Parkolásra is nyílik majd lehetőség.

A tervek alapján 3 nevelési-gondozási egység kerül kialakításra, amely a hatályos jogszabályok alapján 84 gyermek napközbeni ellátását teszi lehetővé. Az épületben a jogszabályok által előírt összes funkcionális helyiség kialakításra kerül, így 100 főre méretezett főzőkonyha, igazgatási-irodai blokk, szociális és raktárhelyiségek, gépészeti és egyéb kiszolgáló helyiségek lesznek. Kialakításra kerül ezen túlmenően a korszerű gondozási-nevelési elvek érvényre jutását elősegítő multifunkciós közösségi foglalkoztató tér, valamint az egészséges nevelés életmód céljait szolgáló sószoba. A bölcsőde teljes körűen akadálymentesen kerül kialakításra az esélyegyenlőség elvének megfelelően. Az udvaron korszerű játszókert kerül kialakításra: kerti tárolóépületek, ütéscsillapított burkolatok, játékok, eszközök, árnyékolástechnikai eszközök (napvitorlák) kerülnek elhelyezésre. A pályázat keretében tervezünk eszközbeszerzést is, melyek a bölcsőde udvarának kialakításához, az új épületben kialakítandó új funkciójú szobákhoz, irodához szükségesek

Csorna Város Önkormányzatának célja a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés megfelelő szintű javulása, valamint a szolgáltatások minőségének fejlesztése és a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, így a beruházásnak köszönhetően javul az óvodai ellátáshoz való térségi szintű hozzáférés, valamint növekszik a kisgyermeket nevelők munkavállalási aránya.

A fejlesztés eredményeként a szolgáltatások hozzáférhetővé válnak, kiegyenlítődnek vagy javulnak a területi különbségek, különösen a szegény családok és a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Ezen kívül a fejlesztés illeszkedik a Városi Bölcsőde nevelési gyakorlatához, hiszen az intézmény a befogadó-elvű nevelési gyakorlatot alkalmazza, és így a beruházás elősegíti a beilleszkedési, magatartási nehézséggel küzdő, valamint a többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek integrált/integrációs nevelését és a HH/HHH gyermekek integrációját is.

 

Vissza

Közadatkereső

 

Webkamera