Beruházások

Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán

Projekt megnevezése:

Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-2.1.2-15-GM1-2016-00004

 

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

40 002 460 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

 

Projekt bemutatása:

Csorna Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú Vilmos Park zöldterületének fejlesztésére több mint 40 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert el, melyet  Csorna Város Önkormányzata további 3 millió forintos önerővel egészített ki.

 

 Csorna Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15-GM1-2016-00004 azonosítószámú, Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán c. projekt keretében a Vilmos Park területén hajtott végre komplex zöldterületi fejlesztést, melynek eredményeként a Vilmos Park növény és állatvilágát információs táblákkal is bemutató tanösvény és a csornai ebtulajdonosok igényeit kiszolgáló kutyafuttató került kialakításra, valamint a meglévő nyilvános illemhely újult meg. A parkba kilátogató családokat a játszótér mellé telepített új büfé várja.

 

A büfé kialakítása és a nyilvános illemhely felújítása során korszerű fejlesztések valósultak meg, mert a hűtés-fűtést és a világítást is napelemes áramtermelés egészíti ki, továbbá mind a beltéri, mind pedig a kültéri világítás LED világítástechnikával működik. A megvalósult fejlesztés állagmegóvását, vagyonvédelmét a kiépített riasztó- és kamerarendszer biztosítja.

 

A fejlesztés legfőbb célja volt, hogy a terület alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, úgy, hogy közben a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, hozzájárulva a városi zöld környezet megteremtéséhez és ezek gazdaságos fenntartásához.

 

Az Európai Uniós fejlesztésnek köszönhetően a városi tanösvény, a büféépület, a komfortos nyilvános WC és a kutyafuttató létrejötte hozzájárul a pozitív városkép megerősítéséhez, a fejlesztés eredményeképpen az itt élők komfortérzete reményeink szerint emelkedik, továbbá turisztikai látogatók és a befektetők számára is vonzóvá válik a város.

 

2018. 11. 21-én aláírásra került a közbeszerzési eljárás eredményeként a kivitelezésre szóló vállalkozási szerződés.

2019.07.31-én a kivitelezési munkálatok elérték a 50%-os készültséget.

2019.09.13-án kivitelezési munkálatok elérték az 100%-os készültséget, megtörtént a műszaki átadás-átvétel.

 

 

Vissza