Városunk

A HŐSÖKRE EMLÉKEZTÜNK

77 éve a második világháborúban a magyar hadsereg az irdatlan hidegben, hiányos felszereléssel már nem tudta tovább feltartóztatni a többszörös túlerőben lévő ellenfelet.

Tovább olvasom...

 

SZÁMUNKRA IS FONTOS AZ ÁLLATOK VÉDELME

Ahogy zártuk az óévet, kezdjük úgy az új évet!
Az elmúlt években egyre inkább tapasztaljuk kiskedvenceink számának növekedését és ebből adódó pozitív és negatív hatásokat. A városvezetés ennek érdekében pénzadománnyal köszönte meg A SZURKOLÓK AZ ÁLLATOKÉRT NONPROFIT KFT.

Tovább olvasom...

 

Nagy Kálmánt búcsúztattuk

Szombaton a budapesti Deák téri evangélikus templomban utolsó útjára kísérték Nagy Kálmánt, Csorna város díszpolgárát. 

A temetésen a város nevében dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester asszony búcsúzott, a Csornai Bárdos Kórus pedig dallal köszönt el alapító karnagyától.

Tovább olvasom...

 

40 éves a Csornai Napközi Otthonos Óvoda

Az ünnepségen dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna Város polgármestere elmondta, hogy az óvoda a gyerekeknek egy olyan otthonpótló környezet, ahol kedvére játszhat, mozoghat, énekelhet, kötött és kötetlen játékos foglalkozáson vehet részt és játszva, észrevétlenül tanulhatja a mindennapi viselkedési szokásokat és magát az életet, ahol elfogadó, megértő, támogató szeretet veszi körül.

Tovább olvasom...

 

Útáadások

Az elmúlt félévben 10 utca frissült fel városunkban, amit kipróbáltunk, felavattunk és átadtunk!

Tovább olvasom...

 

EGÉSZSÉGNAP CSORNÁN

A Rábabrill Optika és a Vilmos Park Kft. szervezésében városunk is részt vett a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030” nevezetű programsorozatban. A szűrőprogram 2010-ben kezdte meg működését összefogva hetvennégy szakmai szervezettel.

Tovább olvasom...

 

2019. 10. 23. A SZABADSÁG NAPJÁN EGYÜTT EMLÉKEZETT A VÁROS

17:45, gyülekezés a városháza előtt lévő új főtéren. Felnőttek, gyerekek gyújtották a fáklyákat, mécseseket majd pontban 18 órakor együtt indultak az 56-os emlékműhöz a cserkészekkel az élen.

Tovább olvasom...

 

Megrendezésre került a Rábaközi Nyugdíjasok VI. Kulturális Seregszemléje Csornán.

A rendezvényen az idei esztendőben is igen szép számmal jelentek meg és külön öröm, hogy számos olyan vendég volt, akikkel már többször is találkozhattunk. Polgármester asszony a köszöntőjében elmondta, hogy hét évvel ezelőtt, amikor ennek a rendezvénynek az ötlete megszületett, csak remélni merte, hogy hagyományt teremtünk.

Tovább olvasom...

 

KIKERÜLT AZ ŐSZI DEKOR VÁROSUNK UTCÁIRA

Az elmúlt hetekben, már folytak a találgatások, hogy vajon milyen lesz az őszi városdekoráció. Hát a Vilmos Park Kft. „idén sem töketlenkedett” és a már tőlük megszokott minőségben, ismét csodát alkottak.

Tovább olvasom...

 

FELFRISSÜLT A VILMOS PARK CSORNÁN

A „Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán” néven futó projektben megvalósításra került egy új büfé épület, a nyilvános illemhely felújítása, tanösvény kialakítása, valamint egy kutyafuttató létesítése.

Tovább olvasom...

 

 

Vissza