Városunk

EGÉSZSÉGNAP CSORNÁN

A Rábabrill Optika és a Vilmos Park Kft. szervezésében városunk is részt vett a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030” nevezetű programsorozatban. A szűrőprogram 2010-ben kezdte meg működését összefogva hetvennégy szakmai szervezettel. Az Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program, illetve a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége által irányított szív-és érrendszeri betegségek megelőzésének és gyógyításának Nemzeti Programjával való együttműködésével alakult meg.

A rendezvénynek a Mártírok tere adott helyszínt. A szűrővizsgálatok egy kamionban zajlottak, ami Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja. A helyszínre látogató lakosok harminchét féle szűrővizsgálat közül választhattak, amelyek lebonyolítása az Európai Unióban használt korszerű eszközökkel történtek. A helyszínen a hiteles eredmények kiértékelése is megtörtént.

Miután az a több mint száz ember, akik részt vettek a vizsgálatokon, választ kaptak kérdéseikre és felmérték egészségi állapotukat, a Rábabrill Optika szervező csapata meleg fogadtatással várta üzletükbe őket; teával –az esős időre való tekintettel-, egy kis rágcsálnivalóval, na meg persze tanácsadással, hatalmas szemüvegkínálattal és óriási szeretettel.

 

A szervezők nevében reméljük, hogy mindenki jól érezte magát a rendezvényen és egy kicsit segítségükre lehettünk akár a prevencióban, akár a korai felismerésben, javulásban, gyógyulásban.

 

 

Vissza