Városunk

GÓLYAHÍR PROGRAM 2020

Csorna Város Önkormányzata elkötelezett a felnövekvő nemzedékek iránt, ezért szeretne minden lehetőséget megragadni ennek kifejezésére. A „Gólyahír" Program bevezetésével a városunkban élő fiatal családoknak kívánnak segítséget nyújtani az újszülött kisgyermekek ellátásához. A program keretében az önkormányzat 20.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyújt az újszülött gyermekek szülei számára a gyermek gondozásához szükséges babaápolási szerek és más gondozást segítő tárgyak beszerzésével. A csomag összeállításában a Védőnői Szolgálat működik közre.  

Csorna Város polgármesere és alpolgármestere már át is adta az első csomagot az újdonsült szülőknek, amelyet nagy örömmel fogadtak!

Reméljük minél több csomag kerül ebben az évben átadásra!

 

A „Gólyahír” program mellett Csorna Város képviselő-testülete 2020-ban is kiemelten támogatja a csornai és a Csornán letelepedő fiatalokat. Az önkormányzat a fiatalok első lakásuknak megvásárlásához 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt. Ezen rendeletet a képviselő-testület 2016-ban alkotta meg csornai lakhellyel rendelkező fiataloknak 500 000 Ft támogatással, viszont 2019 végére kibővítették a programot.

A fent említett támogatások mellett a városvezetés a fiatalok életkezdésében is segédkezik. Az önkormányzat az állam által az újszülötteknek járó életkezdési támogatását egészíti ki 50 000 Ft-tal. A fiatalok életkezdési támogatása, egyszeri, vissza nem térítendő hozzájárulás, ami a születés évében minden csornai gyerkőcnek jár. Feltétele a START-számla nyitása.

Élj a lehetőségeiddel!

 

 

Vissza