Városunk

Útáadások

Az elmúlt félévben 10 utca frissült fel városunkban, amit kipróbáltunk, felavattunk és átadtunk!

 

A Jókai utca 422,6 méter hosszan és 3,5 méter szélességben kapott új aszfaltburkolatot, továbbá a Tátra utcába való becsatlakozásnál kicserélésre került a rossz állapotú csapadékvíz elvezető csőáteresz és megtörtént a padka szintre elemelése is.

Felfrissült a POZSONYI UTCA is, 1944 négyzetméter területen. Az átadón részt vett dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester, Családi János körzeti képviselő, na meg az utcabeliek, de nem is akárhogy! Biciklivel, rollerral érkeztek és gördültek együtt végig a már kátyúmentes úton.

Elkészült a MÁTYÁS KIRÁLY UTCA felújítása is, 451 m hosszan, 4,0-4,5 m szélességben, murvás padkával. Az átadón részt vett dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester, Háncs Károly körzeti képviselő és az utcabeliek, biciklivel.

Aztán újabb két utcát adtunk át: A Kazinczy utcát, ami 524 méter hosszan, 4 méter szélességben újult meg és a Rét utcát, ami pedig 730 méter hosszan és 5 méter szélességben kapott a helyiek örömére végre aszfaltos burkolatot. Az átadókon nagy örömünkre szinte már hagyományosan részt vettek az utcabeliek is, akik biciklivel avatták fel a megújult utakat.

Töretlenül haladtunk tovább, aminek eredménye: Felfrissült a THÖKÖLY UTCA is, 188 m hosszan és 4,0 m szélességben, 1-2 m széles murvás padkával. Családi János, körzeti képviselő elmondta, hogy nagyon fontosnak tartotta az utca ezen szakaszának renoválását, mivel a temetőnek ez egy fontos megközelítő útszakasza. Folytatódik a felújítások sora a temető kápolnájának rekonstrukciójával.

Mindemellett, elkészült a Gorkij utca is, ami mart aszfalttal újult meg 639 m hosszan és 4,0 m szélességben, murvás padkával.

Az elmúlt 5 évben ez a 26 utca városunkban, ami sokunk örömére felfrissült. A Rózsa utca 296 méter hosszan és 4 méter szélességben kapott új aszfaltburkolatot, mellette pedig 1 méter szélességben murvás padka került kialakításra, valamint az árkok kitisztása és profilozása is megtörtént.

Megújult a KMETY UTCA is, 456,9 méter hosszan és 4-4,4 méter szélességben, 1 méteres murvás padkával, szegéllyel. Antal Krisztián, a körzet képviselője a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy két részben kerül felújításra a teljes utca. Az első ütemben a Kmety utca legrosszabb, Liszt Ferenc utca és Esze Tamás utca közötti szakasza újult meg szegélykővel. Az önkormányzati képviselő szerint szó volt a teljes utca felújításáról is, viszont ebben az esetben szegélykő nélkül valósult volna meg a beruházás. A városvezetők az időállóságra törekedve inkább két részletben, de a mai kor igényeinek teljesen megfelelve újítják fel a Kmety utcát.

Idénre sorzáró a Mártírok terén lévő két parkoló közötti útszakasz felújítása 756 négyzetméter területen, melyhez elkészült a Pannon Víz által renovált Palotasor előtti szervízút aszfaltozása is.

 

 

Vissza