Hírek

Csorna város délkeleti területének csapadékvíz-rendezése

Csorna Város Önkormányzata a város délkeleti területének csapadékvíz-rendezésére több mint 158 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Csorna város csapadékvíz elvezetési rendszerének kiépítése már régóta szükséges és tervezett feladat volt. Az elmúlt években megvalósult beavatkozások pontszerűek voltak, és főként egy-egy ingatlanra, utcára vonatkoztak, így Csorna Város Önkormányzata európai uniós pályázatot nyújtott be a teljes rendezéshez szükséges csapadékvíz rendezés kiépítésére, melynek eredményeként:

  • Csorna város DK-i városrészének csapadékvíz elvezetési problémái teljes mértékben megoldódnak,
  • ezen a településrészen nem kell újabb vis-major eseményekkel számolni, magán és közterületi veszélyeztetések megszűnnek.
  • a további közterület rendezések, zöldfelületi fejlesztések, közösségi parkok fejlesztése előtt megnyílik a lehetőség, a csapadékvíz kérdése megoldott lesz.

A 158,45 millió forintos összköltségű európai uniós projekt keretében fejleszteni kívánt terület az Alsószeri Kertváros keleti része, amely a belvárostól délre helyezkedik el és döntően lakófunkciójú, kisvárosias beépítettségű városrész.

A projekt befejezésével összesen 2687 méter hosszú csapadékvíz-elvezető új létesítmény kerül átadásra.

 

A projekt keretében 2018. szeptember 20-án 17:00-18:30h-ig szemléletformáló rendezvény keretében lakossági meghallgatást tartunk ahol a jelenlévők a kivitelezésről és a környezeti fenntarthatóságról kapnak tájékoztatást.

A rendezvény helyszíne: Csorna Város Városháza, díszterem

 

Vissza