Hírek

Csorna Város Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattal közösen emlékezik

Csorna Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat – az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező – közös ünnepi főhajtására 2016. október 23-án (vasárnap) késő délután kerül sor. Ez a megemlékezés méltó zárása lesz Csorna Város Önkormányzata egész napos jubileumi programjának.

A helyi hagyományok szerint néma, emlékező menet indul kb. 16.45 órakor a Városi Művelődési Központ (Szent István tér 36.) elől az 1956-os emlékműig (Soproni út 42., körforgalom), ahol a 17.00 órakor kezdődő rendezvény keretében az emlékezés és a kegyelet virágainak elhelyezésével együtt tisztelgünk a forradalom és a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Az ünnepi műsorban a Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai működnek közre. A visszautat az emlékezők már fáklyák fényénél teszik meg a Szent István térig.

A megemlékezés kb. 18.00 órakor a Városi Művelődési Központban folytatódik, ahol Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mond ünnepi beszédet. A 60. évfordulóra emlékező egész napos programsorozat a Hangraforgó együttes ünnepi műsorával zárul.

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt  a megemlékezésre.

 

Vissza