Hírek

Emlőszűrés!

A kapcsolódó ismertető anyag letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

Csorna város délkeleti területének csapadékvíz-rendezése

Csorna Város Önkormányzata a város délkeleti területének csapadékvíz-rendezésére több mint 158 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Tovább olvasom...

 

Figyelem! Figyelem! Figyelem!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Csorna Város Önkormányzata 2018. szeptember 8. napján tartja a 2018. évi Városnapot. A rendezvény fő helyszíne Csorna, Piactér.

A rendezvény egésze, valamint az előkészületi és bontási munkák ideje alatt az érintett közterületek az alábbi időpontokban kerülnek lezárásra:

 • Széchenyi tér, Piactér – 2018. szeptember 5. (szerda) napján piac zárását követően 2018. szeptember 9-én (vasárnap) 19,00 óráig
 • Árpád utca piactér felé eső része, a Jázmin utca és Táncsics M. u. közötti szakasza 2018. szeptember 7. (péntek) napján 14,00 órától 2018. szeptember 9. (vasárnap) napján 20,00 óráig
 • Széchenyi tér Jázmin utcától Templom utcáig terjedő szakasza, továbbá az Árpád utca Táncsics M. utcától a Széchenyi iskola sarkáig terjedő szakasza 2018. szeptember 8. (szombat) napján 06,00 órától 2018. szeptember 9. (vasárnap) 06,00 óráig

A lezárás ideje alatt a lezárt területre történő be- és kihajtás szigorúan TILOS!

A fentiek értelmében kérjük a lezárásokkal érintett közterületek lakosait, hogy a rendezvény ideje alatt használni kívánt gépjárműveikkel a lezárt területeken kívül parkoljanak.

A rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a tisztelt Lakosság segítő közreműködését kérjük!

 

Csorna Város Önkormányzata

Tovább olvasom...

 

Tisztelt gépjármű-tulajdonosok!

Mint az Önök előtt is bizonyára ismeretes, Csorna Város Önkormányzata 2018. szeptember 8. napján (szombaton) tartja idei Városnapját. A rendezvény helyszíne: Csorna, Piactér.

A rendezvény egésze, valamint az előkészületi és bontási munkák ideje alatt az Árpád utcának a Jázmin utca és Táncsics M. utca közötti szakasza a forgalom elől el lesz zárva.

Fentiek értelmében kérem a tisztelt gépjármű-tulajdonosokat, hogy 2018. szeptember 7. (péntek) napján 14,00 órától 2018. szeptember 9. (vasárnap) napján 06,00 óráig az érintett útszakaszt szabadon hagyni szíveskedjenek, a használni kívánt gépjárműveiket a lezárással érintett területen kívül helyezzék el. Az engedély nélkül itt parkoló járműveket az Önkormányzat elszállíttatja! Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvény ideje alatt a Széchenyi tér, a Szent István tér és az Árpád utca egésze Széchenyi iskola sarkáig terjedő része is lezárása kerül, 2018. szeptember 8. (szombat) napján 06,00 órától 2018. szeptember 9. (vasárnap) napján 06,00 óráig!

Csorna Város Önkormányzata

Tovább olvasom...

 

MEGHÍVÓ - Lakossági fórumra

M E G H Í V Ó

Csorna Város Önkormányzata

2018. szeptember 4-én ( kedden )  17.00 órai kezdettel

 

L A K O S S Á G I  F Ó R U M O T

 

tart a Polgármesteri Hivatal (Csorna, Szent István tér 22.)

nagytanácskozó termében.

 

A fórumra Önt tisztelettel meghívom.

Tovább olvasom...

 

Tájékoztató hőségriadóval kapcsolatban.

Általános tudnivalók

 • Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában!
 • Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is! Alkalmazzunk mentolos törlőkendőt arcunk, karjaink felfrissítésére.
 • Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci bevásárlást!
 • Lehetőleg éjjel szellőztessünk!
 • Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat (például kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban!
 • Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtó­gázzal működő sprayt és gázgyújtót, mert ezek tüzet okozhatnak.
 • Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen pró­báljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.
 • Csökkentse a fizikai munkavégzést! Ne ilyenkor végezze a nagytakarítást, ablakmosást! Csak az esti órákban kezdje el a befőzést, azt is állandó szellőztetés mellett!
 • A hajzuhataggal rendelkezők fonják varkocsba a hajukat, vagy kreáljanak kontyot belőle. Így nem fog beizzadni, s a hát is szellőzhet.
 • Fagyizáskor lehetőleg a gyümölcsfagyikat válasszuk (citrom). Fanyar, savanykás ízük kellemesen hűsítő hatású, nem is szólva az egészségügyi előnyökről.

Tájékoztató hőségriadó elrendeléséről (kérem kattintson a linkre)

 

 

Csorna Város Önkormányzata

Tovább olvasom...

 

Városnap - 2018

 

 

ELBÍR - hírlevél

A hírlevél letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

Legyen biztonságban!

A kéménysepréssel kapcsolatos fontos tudnivalók:

 

A kéményseprő kívánsága: Ne kelljen aggódni a biztonságért!

Tovább olvasom...

 

Tájékoztató hőségriadóval kapcsolatban.

A tájékoztató letöltéséhez kérem kattintson ide.

Hasznos tanácsok kánikula idejére.

 

 

Vissza