Hírek

FELHÍVÁS - EBÖSSZEÍRÁSRA

FELHÍVÁS

CSORNA VÁROS KÖZIGATATÁSI TERÜLETÉN VALÓ EBÖSSZEÍRÁSRA

Tisztelt csornai ebtartók!

Csorna város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

 

2017. október 2. – 2017. október 20. között ebösszeírásra kerül sor.

 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Csorna Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás (ebadó) bevezetését, annak célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés. Egy adatlapot szórólap formájában minden háztartásba eljuttatunk.

Tovább olvasom...

 

ELBÍR HÍRLEVÉL

A hírlevél letöléséhez kérem kattintson ide.

 

HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE

Általános tudnivalók

  • Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában!
  • Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is! Alkalmazzunk mentolos törlőkendőt arcunk, karjaink felfrissítésére.
  • Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci bevásárlást!
  • Lehetőleg éjjel szellőztessünk!
  • Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat (például kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban!
  • Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtó­gázzal működő sprayt és gázgyújtót, mert ezek tüzet okozhatnak.
  • Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen pró­báljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába.
  • Csökkentse a fizikai munkavégzést! Ne ilyenkor végezze a nagytakarítást, ablakmosást! Csak az esti órákban kezdje el a befőzést, azt is állandó szellőztetés mellett!
  • A hajzuhataggal rendelkezők fonják varkocsba a hajukat, vagy kreáljanak kontyot belőle. Így nem fog beizzadni, s a hát is szellőzhet.
  • Fagyizáskor lehetőleg a gyümölcsfagyikat válasszuk (citrom). Fanyar, savanykás ízük kellemesen hűsítő hatású, nem is szólva az egészségügyi előnyökről.

Tájékoztató hőségriadó elrendeléséről (kérem kattintson a linkre)

Tovább olvasom...

 

Igazgatási szünet

A tájékoztató letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

IRÁNY A SEREG

Lehetőségek az ország egyik legnagyobb munkáltatójánál a Magyar Honvédségben

 

Szerződéses katonai szolgálat – kiszámítható, biztos jövőt, megélhetést és anyagi biztonságot, követhető pályaképet jelent az elhivatottaknak.

Tovább olvasom...

 

Szúnyoggyérítés - 2017. 07. 04.

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az időjárástól függően az Önkormányzat illetékességi területén országos központi légi kémiai  úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

Tovább olvasom...

 

Szúnyoggyérítés - 2017. 06. 26.

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az időjárástól függően az Önkormányzat illetékességi területén országos központi földi - és légi kémiai  úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

Tovább olvasom...

 

ELBÍR HÍRLEVÉL

A hírlevél letöléséhez kérem kattintson ide.

 

FIGYELEM! ÖNKÉNTES –TOBORZÁS!

Csorna Város Önkormányzata 2017. szeptember 9. napján ismét városi rendezvényt szervez. A város diák-önkénteseket keres a rendezvény, az útlezárások biztosításához, a különböző feladatok ellátásához. A várható feladatok köre hasonló az elmúlt két évben megtartott városi rendezvényeken végzett önkéntes segítői feladatokhoz, melyek ellátásáért közösségi szolgálat teljesítését igazoljuk a közreműködő diákoknak.

Tovább olvasom...

 

Meghívó - KEHOP lakossági fórumra

A meghívó letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

 

Vissza