Ügyintézés

Ebösszeírás

FELHÍVÁS

CSORNA VÁROS KÖZIGATATÁSI TERÜLETÉN VALÓ EBÖSSZEÍRÁSRA

 

Tisztelt csornai ebtartók!

 

Csorna város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

 

2023. április 1. – 2023. augusztus 31. között ebösszeírásra kerül sor.

 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Csorna Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás (ebadó) bevezetését, annak célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés.

 

Adatlap igénylése:

 

Az adatlap személyesen átvehető a Csorna Város Polgármesteri Hivatal Csorna, Szent István tér 22. szám alatti épület portáján, vagy letölthető a város honlapjáról www.csorna.hu oldalról is.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen (előzetes időpont egyeztetést követően tel: 96/590-143) a Polgármesteri Hivatal - Gazdasági Kabinet, Vagyongazdálkodási, Városfejlesztési Szakterület II. emelet 8. irodájában– Szent István tér 22. szám alatt kérhető.

 

Az ebösszeírás 2023. augusztus 31. napjáig alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Csorna Város Polgármesteri Hivatal, Gazdasági Kabinet, Vagyongazdálkodási, Városfejlesztési Szakterület – 9300 Csorna, Szent István tér 22. - postai úton beküldve,
  • a Polgármesteri Hivatal 9300 Csorna, Szent István tér 22. szám alatti épület portáján leadva,
  • a jegyzo@csorna.hu e-mail címre beküldve.

 

Felhívom egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től - a hivatkozott törvény szerint - a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó minimálisan 45.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

 

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezménye - az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján - 30.000,- Ft pénzbírság.

 

Együttműködését köszönöm.

 

Csorna, 2023. március 20.

 

                                                                                                                                             Szalainé dr. Németh Annamária

                                                                                                                                                                      jegyző

……..………..…...........................................................................................................................................................................................

 

Kitöltési Útmutató:

Egy háztartásban tartott ebek esetében minden ebről külön adatlapot kell kitölteni!!!!

 

I. pont:           az eb tulajdonosa lehet ugyanaz, mint az ebtartó, de el is térhet a két személy,egyezés esetén is kitöltendő mindkét rovat.

II. pont:  az eb fajtája a törzskönyv alapján, (vagy az eb külleme alapján azonosítható be, de) meg nem határozható fajtajellegek hiányában „keverék” megjelölést kell beírni.

III. pont:  a transzponderes  (mikrochip)  jelölést végrehajtó állatorvos által kibocsátott okmányon feltüntetett  mikrochip sorszámát kell beírni, ezen, illetve a pecsétlenyomaton szerepel a beültetést végző állatorvos neve és a kamarai bélyegzőjének száma is. Ugyanez vonatkozik az ivartalanításra és a kisállatútlevél kiállítására is.

IV. pont: az állatorvos által az eboltási könyvben rögzített adatok alapján töltendő ki.

V. pont:  a helyes válasz aláhúzásával kell megjelölni a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszát (az eb megfigyelés alatt áll, vagy sem, - az eb veszélyessé lett-e minősítve, vagy nem.)

Ha elveszett az okmány: az okmány száma helyett „elveszett” szöveg kerüljön beírásra, és nyilatkozzon, hogy melyik állatorvos végezte a beavatkozást, vagy adta ki az okmányt.

Ha nincs okmány (nincs chip beültetve, nincs ivartalanítva az eb, nincs kisállatútlevél, nem oltatta, az eb még nem érte el a 4 hónapos kort): a sorszám vagy szám helyett „nincs” szöveg kerüljön beírásra.

 

Az adatlap letöltéséhez kérem kattintson ide.

 

Vissza