Beruházások

Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán

Projekt megnevezése:

Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-2.1.2-15-GM1-2016-00004

 

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

40 002 460 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

 

 

 

Projekt bemutatása

Csorna Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú Vilmos Park zöldterületének fejlesztésére több mint 40 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Csorna Város Önkormányzata a projekt keretében a Vilmos Park területén kíván komplex zöldterületi fejlesztést végrehajtani. A projekt keretében tanösvény és kutyafuttató kerül kialakításra, valamint a meglévő nyilvános illemhely felújítása. Ezen túlmenően egy büfé kialakítása és üzemeltetése is tervezett.

A fejlesztés legfőbb célja, hogy a terület alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára, szabadidejük hasznos eltöltéséhez, úgy, hogy közben a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, hozzájárulva a városi zöld környezet megteremtéséhez és ezek gazdaságos fenntartásához.

A büfé kialakítása során korszerű és új fejlesztések valósulnak meg, mert a hűtés-fűtés és a világítás segítésére napelemes áramtermelés tervezett, mind a beltéri mind pedig a kültéri világítás ledes világítástechnikával tervezett. Ezen túlmenően kültéri biztonsági kamerarendszer kerül kiépítésre.

A nyilvános illemhely esetében is korszerű megoldások jönnek létre, mert itt is mind a beltéri mind pedig a kültéri világítás ledes világítástechnikával tervezett és ezen túlmenően itt is kültéri biztonsági kamerarendszer kerül kiépítésre.

Az Európai Uniós fejlesztésnek köszönhetően a városi tanösvény és a kutyafuttató létrejötte hozzájárul a pozitív városkép megerősítéséhez, a fejlesztés eredményeképpen az itt élők komfortérzete várhatóan emelkedik, identitástudatuk mélyül, továbbá turisztikai látogatók és a befektetők számára is vonzóvá válik a város.

 

2018. május 29-én A Zöld város projekt bemutatása Csornán című eladás keretében megvalósult az első "soft" szemléletformáló program.

2018. május 30-án partnerségi egyeztetésre került sor, amelynek célja a műszaki tervdokumentáció ismertetése volt a helyi civil szervezetekkel.

 

A beruházás megvalósításához szükséges műszaki tervek elkészültek, a közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van.

A közbeszerzési eljárás lezárult, a vállalkozási szerződést az önkormányzat megkötötte, a kivitelezés munkálatok várhatóan 2018.08.31-ig befejeződnek.

A kivitelezési szakasz elkezdődött, a munkaterületet 2018.11.26-án adta át az Önkormányzat a kivitelezőnek.

A kivitelezés 2019.07.31-én elérte az 50%-os készültséget. Főbb munkafolyamatok: kitűzésre kerületek a megépítendő objektumok sarokpontjai, kutyafuttató valamint tanösvény kivitelezési munkái elkezdődtek, konténerház alapozásának készítése, pontalap kiemelése kézi erővel, betonozása szintre állítással, padló alatti vezetékek fektetése, büfé épület csatorna vezetékeinek fektetése, válaszfalak építése, tetőszigetelés és bádogozási munkák készítése, WC Geberit állványok beépítése, víz alapszerelési munkák, büfé csatornarendszer kiépítése, WC gépészeti alapszerelés befejezése, homlokzati nyílászárók beépítése. vizesblokkok oldalfal- és aljzat kiegyenlítése, WC épület villamos alapszerelése, kábelezése, burkolási munkák, kábelárok ásás, betápláló kábelek befektetése, kutyafuttató kerítésének készítése, büfékonténer telepítése.

A kivitelezés 2019.08.31-én a 100%-os készültséget elérte, a következő munkafolyamatok zajlottak le: WC helyiségek szerelvényezése. Büfé épületen napelem rendszer kiépítése. WC válaszfalak építése. Elektromos szerelvényezés, kapcsolók, dugaljak, lámpák felszerelése. Acél kandeláber állítása, térvilágító lámpatest elhelyezése. Riasztó és kamera rendszer kiépítése. A tanösvény elkészülte. A kivitelezés határidőre elkészült, a projekt fő eleme megvalósult. A park a mai igényeknek megfelelően, kulturált környezetben várja a látogatóit. A kisállatok részére a mai igényeknek megfelelő kutyafuttató is kialakult.

 

 

Vissza