Beruházások

Őstermelői piac Csornán

Projekt megnevezése:

Őstermelői piac Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-1.1.3-15-GM1-2016-00005

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

61 916 513 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. szeptember 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2018. szeptember 30.

 

 

 

Projekt bemutatása

Csorna Város Önkormányzata az őstermelői piac fejlesztésére több mint 61 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Csorna belvárosi részében évtizedek óta működik az úgynevezett őstermelői piac, melynek hozama, nyeresége a város számára nincs, az elárusítók őstermelők, akik a városból és annak agglomerációjából érkeznek. Az évtizedek alatt az őstermelői piacnak helyet adó tér állapota folyamatosan romlott, valamint az áruk kirakására sem találtak megfelelő megoldást. A felújítandó terület jelen állapotában leromlott, a funkció ellátására, mely szerint piacként üzemel kevéssé alkalmas. A terület felújításra, zöldterület fejlesztésre szorul.

Csorna Város Önkormányzata a 61,9 millió forint összköltségű Európai Uniós támogatásnak köszönhetően ezen meglévő őstermelői piac területének fejlesztését, korszerűsítését tervezi.

 

Az őstermelői piac korszerűsítésének hatásaként a helyi gazdaság, ha nem is nagy volumenű, de fejlődése várható. A partnerek az agglomeráció településeinek őstermelői, így a cél a helyi, és környéki őstermelők támogatása.

 

A projekt közvetett célja a helyi gazdaságfejlesztés az innováció erősítésével, a mezőgazdaság/élelmiszergazdaság versenyképességének növelése. Elvárt eredménye, hogy növekedjen az őstermelői eladási kedv a városban.

 

Csorna Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a pályázatnak köszönhetően ne csak megújuljon a piaci tér, hanem az őstermelők piaci pozíciói is javuljanak, továbbá, hogy szépen megújuljon a belváros egyik köztere is, a város lakóinak legnagyobb örömére.

A kivitelezés folyamatban van, a 25%-os készültségi fokot elérte a beruházás.

2018.06.29 nappal projekt kivitelezési munkálatai elérték 50%-os készültségi fokot 

2018.07.31 nappal a projekt kivitelezési munkálatai elérték a 75%-os készültségi fokot.

2018.08.30 nappal a kivitelezési munkálatok elérték a 100%-os készültségi fokot, a kivitelezés elkészült.

"A projekt lezárult."

 

 

Vissza