Beruházások

Csornai termálfürdő felújítása

A Csorna Projekt Kft., mint vezető partner Csorna Város Önkormányzatával (konzorciumi partner) közösen pályázatot nyújtott be a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázati kiírására a "Csornai termálfürdő felújítása" címmel.

Pályázatunkat Magyarország Kormánya 2. 228. 694. 685,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, mely támogatás 100%-os támogatási intenzitást jelent.

Fő cél a fürdő szolgáltatási színvonalának erősítése, ennek megfelelően átépítése, bővítése (a fürdőmedencék számának növelése, szállodaépítés, szolgáltatás-fejlesztés, és bővítés). A jelen állapotokból kiindulva a fejlesztés iránya elsősorban mint gyógyfürdő, másodsorban mint élményfürdő javasolt. Ez egy kombinált irány.

Első körben a fürdő és a hozzá kapcsolódó fejlesztési terület teljes közműfejlesztését kell megoldani, ehhez kapcsolódva és a fejlesztési irányokat figyelembe véve gondoskodni kell a meglevő közmű kapacitások további bővítéséről is. A termálkút és a meglevő gépészeti egységek jelenleg leromlott állapotúak, így a jövőbeni garantált vízhozam és vízminőség biztosítása végett a felújítására komoly összeggel kell számolni.

A város tulajdonába került 10 hektárnyi fejlesztési terület felének becsatolása a jelenlegi termálfürdő területéhez és azon új, gyógy- és élménymedencék, valamint kiszolgáló egységek kialakítása, továbbá a fennmaradó területrész zöldterületként való hasznosítása szükséges. Ez azt jelenti, hogy szükséges a meglevő medencék korszerűsítése, téliesítése, új medencék egész éves használatra alkalmas formában történő kialakítása, kiszolgáló egységek létrehozása, szálláslehetőség megteremtése.

A projekt keretében egy szállodaépítés is tervezett, alternatívaként a kemping bővítése és az apartman-házas kialakítás mellett. A szálloda potenciális célcsoportját a wellness-turisták, az egészség-turisták és a különböző rendezvények résztvevői adhatnák.

A fürdő területének fejlesztése mellett cél, hogy erősödjön a kapcsolat Csorna belvárosi területei és a fürdő környezete között, mely segíti a kiegyensúlyozott településszerkezet megvalósítását, és oldja a fürdő esetleges jövőbeni elszigeteltségét.

 

Kedvezményezett neve: Csorna Projekt Kft.

Projekt címe: Csornai termálfürdő felújítása

A pályázat azonosító száma: ET-2020-02-068

Szerződött támogatás összege: 2. 228. 694. 685,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A megvalósítás időintervalluma: 2020. 10. 15-től 2022. 12. 31-ig

 

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”

 

Vissza