Beruházások

Csornai Szociális- és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztése

Projekt megnevezése:

Csornai Szociális- és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztése

 

Projekt azonosító száma:

TOP-4.2.1-15-GM1-2016-00012

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

54 000 000 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

 

 

 

Projekt bemutatása

Csorna Város Önkormányzata a Szociális- és Gyermekjóléti Központ fejlesztésére 54 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Csornán, a Szent István tér 17. szám alatt üzemel. Az intézmény jelenleg négyemeletes társasház alagsorában látja el feladatát, méltatlan körülmények között. A kibővült feladatkör következtében a rendelkezésre álló helyiségek száma kevés, az ügyfélfogadás biztosítása nehézkes. Azonban a jelenlegi helyiségek átalakítása és a szolgáltatásnak, illetve az OTÉK előírásban kötelezően megvalósítandó akadálymentesítésnek való megfelelősége és kialakíthatósága nem biztosított, így Csorna Város Önkormányzata a Laky Döme utca 3. szám alatti épület első emeletén tervezi a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat kialakítását.

 

Az 54 millió forintos Európai Uniós beruházásnak köszönhetően nagyobb közösségi tér alakul ki a rászorulók számára, a munkavállalók pedig megfelelő körülményeket biztosító irodákban tudják végezni felelősségteljes munkájukat. A lift annak érdekében kerül kialakításra, hogy az épület emeletének látogatása mozgáskorlátozottak számára elérhető legyen. A lift kialakítása érinti a földszinten működő Fogyatékosok Napközi Otthonát is, de a kialakítással járó minimális átalakítás is jelen projekt keretében valósul meg. A Csorna Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Laky Döme utca 1. és 3. szám udvara közös, így a pályázat keretében az udvar is felújításra kerül, melynek keretében kapucsere, és a Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottjai részére pihenésre és játékra alkalmas tér kerül kialakításra. A pályázat keretében egy mikrobusz is beszerzésre kerül annak érdekében, hogy a Családi- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat megfelelő mikrobusszal tudja az alapellátást biztosítani, mely nem csak a személyes megkeresést, ügyintézést, de adott esetben a rászorulók szállítását is biztosítani tudja.

 

A pályázat keretében megvalósuló épület felújítása és átalakítása a közösségi terek kialakításának, a munkaeszközök bővítésének eredményeként a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Laky Döme utcai helyen működő tevékenységeit már közösen és megfelelő minőségben tudja a jövőben ellátni.

 

Csorna Város Önkormányzatának célja, hogy a fejlesztés eredményeként egy komplex „szociális ház” kialakítása valósuljon meg, mely a család- és gyermekjóléti szolgálat, család- és gyermekjóléti központ, valamint a fogyatékosok nappali ellátása szolgáltatásoknak ad helyet.

 

A beruházás eredményeként az alapszolgáltatások/család- és gyermekjóléti alapellátás hozzáférhetősége, minőségi feltételei javulni fognak.

A kivitelezői szerződést 2018. június 28-án az önkormányzat aláírta, a munkaterület átadása 2018. július 2-án megtörtént.

2018.09.25-én a vállalkozó elérte a 50%-os készültséget.

A kivitelezési munkálatok november 30-án elérték a 100%-os készültséget, megtörtént a műszaki átadás-átvétel.

2019. szeptember 30-án megtörtént a projekt fizikai befejezése.

 

 

Vissza