Beruházások

Önkormányzati épületek energetikai felújítása Csornán

Projekt megnevezése:

Önkormányzati épületek energetikai felújítása Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00030

 

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

150 435 630 Ft

 

Projekt megnevezése:

Önkormányzati épületek energetikai felújítása Csornán

 

Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00030

 

Kedvezményezett:

Csorna Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

150 435 630 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. augusztus 31.

 

A támogatás intenzitása: 100%.

 

Projekt bemutatása:

Csorna Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 150 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

 

 A fejlesztés Csorna Város két kiemelt középületét érinti, így a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás érhető el a települési önkormányzat éves költségvetésében. Az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag kibocsátás csökkenést eredményez, illetve növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is. A projekt az alábbi intézmények energetikai korszerűsítését célozza. - Szilágyi Erzsébet Kollégium 9300 Csorna, Szent István tér 11. szám 695 hrsz. - Fogyatékosok Napközi Otthona, 9300 Csorna, Laky Döme utca 3. (744/2. hrsz) A projekt választott intézkedései a Hiteles energetikai tanúsítványokban szereplő korszerűsítési javaslatok alapján készültek. A projekt célkitűzéseinek és tervezett eredményeinek, hatásainak leírása. - Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése - Nyílászáró szerkezetek korszerűsítése, cseréje - Akadálymentesítés a kollégium épületében - Napelemes rendszer telepítése a kollégium épületén Hőszigetelés – mindkét épület esetében homlokzati és födémhőszigetelés kerül beépítésre a hatályos TNM rendeletnek megfelelő elvárások szerint. Tervezett külső ablakok: mindkét épület esetében megtörténik a homlokzati nyílászárók teljes energetikai korszerűsítése (cseréje). HMKE rendszer: 26 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül beépítésre a kollégium épületébe. Jelenlegi állapotában a kollégium épület és a fogyatékosok napközi otthonának helyt biztosító épület nem felelnek meg a hatályos energetikai elvárásoknak. Energetikai minőség szerinti besorolásuk a HH és EE között mozog. Az épületek minősítése a fejlesztést követően minden esetben eléri majd a DD (korszerű) kategóriát energetikai szempontból. A korszerűsítéssel nagymértékben javulnak az épületek energetikai adottságai, ezáltal az üzemeltető jelentős energiaköltségeket takaríthat meg, szűkös költségvetése javára, valamint a felhívással összhangban az intézmény hatékonyabb energiahasznosítást és racionálisabb energiagazdálkodást tud megvalósítani.

 

2018.08.17-én a kivitelezési munkálatok mindkét épület esetén elérték a 25%-os készültséget.

2018.09.30-ig mindkét épület kivitelezési munkálatai elérték az 50%-os készültséget

2018.10.16-ig a kivitelezési munkálatok mindkét épület esetében elérték a 75%-os készültséget.

2018. december 7-ig a kivitelezési munkálatok elérték a 100%-os készültséget mindkét épület esetén, megtörténtek a műszaki átadás-átvételek.

2019. augusztus 31-én megtörtént a projekt fizikai befejezése.

 

 

Vissza